II Mercat de calçat sostenible a Plaça Catalunya

20/12/2017

SETEM Catalunya

siguiente

El 27 de desembre d’11h a 14h a la Plaça Catalunya de Barcelona, en el marc de la III Fira de Consum Responsable, d’Economia Social i Solidàriaorganitzada per l’Ajuntament de Barcelona, se celebrarà el segon Mercat de calçat sostenible.

Es tracta d’una oportunitat única per conèixer les vulneracions socials i ambientals que es produeixen a la indústria transnacional del calçat, a la vegada que es podrà conèixer alternatives de consum que responguin a criteris de proximitat, comercialització justa, consum responsable, ecologia i sostenibilitat, entre d’altres.

Les persones que assisteixin al Mercat coneixeran d’una banda els impactes socials i ambientals de la producció industrial de calçat, a través de l'exposició Cuir i calçat a Bangla Desh: el cost real de la seva producció, feta per la campanya Canvia de Sabates. D’altra banda, coneixeran algunes de les alternatives sostenibles que existeixen en el sector del calçat, que compleixen alguns dels següents criteris: ecologia, producció local i artesania i segona mà. Es podran adquirir els seus productes als estands presents i al llarg del matí es faran presentacions dels projectes presents. A més a més, hi haurà un contenidor de la cooperativa Roba Amiga on es podrà dipositar  calçat o roba de segona mà, per allargar la seva vida amb la reutilització.

El Mercat de calçat sostenible, impulsat per SETEM Catalunya, compta amb el suport del Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament local i Consum de l’Ajuntament de Barcelona i de la Campanya Roba Neta. El trobareu el dia 27 de desembre d'11h a 14h, al bell mig de Plaça Catalunya. Us hi esperem!

Us convidem aquestes festes a canviar-vos de sabates des del consum responsable!