Conferència Anual d'Electronics Watch 2019

30/11/2019

SETEM Catalunya

siguiente

El govern de Catalunya i el transport metropolità de Barcelona,  afiliats a Electronics Watch

La Generalitat de Catalunya i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) van aprofitar la inauguració de la Conferència Anual d'Electronics Watch a Barcelona, per anunciar la seva afiliació a aquesta Fundació. 

El vicepresident vicepresident i conseller d’Economia i Finances, Pere Aragonès, va explicar que el compromís de la Generalitat amb Electronics Watch persegueix tres objectius: millorar la contractació socialment responsable del maquinari TIC; Incrementar la transparència de les cadenes de subministrament de productes electrònics adquirits; i exercir un lideratge visible en la contractació pública socialment responsable, donant un exemple de compromís positiu de Catalunya en aquest àmbit.

Per la seva banda, Elena Márquez, en nom de TMB va destacar que "esperem obtenir millores mesurables en l'àrea de contractació pública socialment responsable d'equips electrònics, des d'ordinadors i pantalles de visualització fins a escàners i telèfons".

La conferència anual d'EW es va celebrar el passat 4 de desembre 2019, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona i l'Associació Catalana de Municipis. És l'única trobada europea dedicada a posar en contacte entitats capdavanteres en compra pública socialment responsable i organitzacions procedents de regions productores d'electrònica a escala global especialitzades en monitoratge de drets laborals.

A la conferència hi participen més de 100 representants, de 22 països, del sector públic, d'organitzacions de la societat civil de les regions productores d'electrònica així com ONG, universitats, centres de recerca i altres xarxes de justícia global. 

SETEM Catalunya va impulsar, juntament amb sis altres organitzacions europees, la creació d'Electronics Watch (EW), fundació que proporciona al sector públic un monitoratge independent de les condicions de treball a les fàbriques dels productes electrònics que contracta, i en combina el poder de compra per a una major incidència per a fomentar el treball decent en el sector. Formem part de l'equip d'EW per promoure les adhesions de més institucions públiques a la Fundació.

Consulteu-ne el Programa 2019.