Arriba la IV Desfilada de Roba Sostenible a la FESC 2018

23/10/2018

SETEM Catalunya

siguiente

La campanya Som Comerç Just i la Banca Ètica organitza el 27 d'octubre a les 20:30h la IV Desfilada de Roba Sostenible a la Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC) i demana a les administracions clàusules socials en els contractes i concursos de compra pública de productes tèxtils

El dissabte 27 d’octubre a dos quarts de nou del vespre, en el marc de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC), se celebrarà la 4a desfilada de roba produïda amb criteris d’Economia Solidària, en contraposició a la roba fabricada per la indústria tèxtil transnacional que vulnera els drets humans.

La roba que s’exposarà durant la desfilada és de 10 marques i botigues de roba que està produïda seguint diversos criteris d’Economia Solidària, com el respecte als drets laborals i medioambientals. D’aquesta manera, les presents coneixeran els criteris de l’Economia Solidària emprats per produïr la roba presentada i la podran adquirir als stands dels productors presents a la FESC. També es repartirà un catàleg amb informació de les marques participants, on enguany també s’inclou recomanacions per a les administracions públiques per tal que s’incloguin criteris socials en els contractes i concursos públics per a la compra de productes tèxtils.

Jornades laborals de fins a 14 hores diàries, explotació infantil, condicions laborals inhumanes i perilloses o l'absència de sindicats legalment constituïts són la realitat d'aquest sector a tot el món, en el qual el 80% de les persones que hi treballen són dones. La Campanya Roba Neta ha denunciat àmpliament aquestes vulneracions amb informes i mobilitzacions internacionals.

La desfilada vol recordar a la gent que els més de 505€ de mitjana per persona que ens gastem en roba a l’any1 són decisius per a construir una altra indústria més enllà de la fast fashion. Una indústria alternativa respectuosa amb les treballadores, el medi ambient i la societat. La desfilada vol demostrar també que ja és possible vestir-se amb criteris solidaris i sense col·laborar amb l’explotació laboral ni posant en perill els drets humans.

Les 10 marques protagonistes de la Desfilada de Roba Sostenible de 2018 són: Back to Eco, La Ciutat Invisible, Cotó Roig, DiomCoop, Veraluna, Roba Amiga, CET Estel Tèpia, Love Be Do, Velvet BCN i Upcycling Barcelona.

La 4a Desfilada de roba sostenible està organitzada per la campanya Som Comerç Just i Banca Ètica, la FESC i l'alumnat de l’Institut Salvador Seguí que cursen estudis d’assessoria d’imatge, caracterització i perruqueria. Una trentena d’alumnes han rebut formació sobre la realitat de la indústria tèxtil mundial i les alternatives existents, i realitzen les pràctiques d’estudi organitzant la desfilada. Les empreses Kin Cosmetics i Comercial Brumen col·laboren amb la Desfilada proporcionant una línia de productes de maquillatge i perruqueria respectuosa amb el medi i la salut.

Més sobre Som Comerç Just i Banca Ètica

Som Comerç Just i Banca Ètica és una campanya impulsada per un consorci format per SETEM CatalunyaAlternativa 3FiareFETS-Finançament Ètic i Solidari-, Oxfam Intermón, i la Xarxa d’Economia Solidària amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i la Diputació de Barcelona.