Acte sobre la responsabilitat de les empreses amb els drets humans

18/10/2018

SETEM Catalunya

siguiente

El grup de treball d'Empresa i drets humans de Lafede.cat organitza l'acte “On queden els drets humans quan es tracta de beneficis empresarials?”, juntament amb SETEM Catalunya, Entre Pobles, la Taula  per tal de traslladar els resultats de la quarta sessió del Grup de Treball Intergovernamental sobre Empreses i Drets Humans del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides a Ginebra que se celebra del 16 al 19 d'octubre i on s'està debatent un Tractat Vinculant per a que les empreses transnacionals respectin els drets humans allà on treballen. 

A l'acte intervindràn:


- Mònica Vargas, del Transnational Institute, TNI i membre del Grup català que farà de mestrade cerimònies i donarà els detalls de les negociacions. 

Pablo Fajardo, l’advocat del cas Chevron-Texaco a l’Equador que defensa a més de 30.000 camperols indígenes afectats per la petrolera.

- Justino Piaguage, representant de la nacionalitat siekopai i membre de la Unión de Afectados/as de las operaciones petroleras de Texaco UDAPT
**La sentència pel cas Chevron-Texaco és una de les més importants de la història en termes mediambientals. Els tribunals equatorians han condemnat a l’empresa a pagar una de les majors indemnitzacions del món – 9.500 milions de dòlars- en concepte de reparació pels danys socials, culturals i ambientals a l’Amazonia. L’empresa però, ha usat tots els instruments jurídics per evitar complir-la i, de fet, aquest mes setembre la Cort Permanent d’Arbitratge de l’Haya ha anul·lat la sentència.

- Pak Kin Wan, activista pels drets laborals de l’organització xinesa Labour Education and Service Network.

- Danelly Estupiñan, membre del Proceso de Comunidades Negras de Buenaventura (Colòmbia).

Acte gratuït.