25-N: violència contra les dones també al sector de la confecció

22/11/2017

SETEM Catalunya

siguiente

Salaris de misèria, assetjament i violència verbal, física i sexual o repressió sindical són algunes de les discriminacions que pateixen dia a dia les treballadores de les cadenes de subministrament de la indústria tèxtil.
El 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, la Campanya Roba Neta impulsa la campanya ‘Revolució sense patró’ per reivindicar un canvi en profunditat en clau feminista a la indústria tèxtil.
A la indústria global del tèxtil el 80% de les persones que hi treballa són dones. L’alta contractació de dones al sector de la confecció no és una casualitat, sinó una conseqüència d’una sèrie de pràctiques discriminatòries de gènere latents en el sistema capitalista on les dones es perceben com a éssers passius, flexibles i per ser dominats. Les treballadores segueixen patint diàriament la imposició d’unes condicions de treball indignes i una violència sistèmica en tot l’entorn laboral: salaris de misèria, jornades laborals excessives, falta d’higiene i seguretat laboral, repressió sindical, dificultats per la negociació col·lectiva, assetjament i violència verbal, física i sexual.

En aquest marc impulsem la campanya ‘Revolució sense patró‘ que reivindica un canvi en profunditat, global i dràstic en la indústria tèxtil que vulnera els drets humans i denuncia les violències patriarcals dels estats i empreses transnacionals que exerceixen el seu poder sobre la vida i els cossos de les dones treballadores. La campanya fa una crida a una necessària revolució feminista de la indústria on es posin de manifest les injustícies i implicacions que comporten el fet que la majoria de mà d’obra de la indústria són dones, alhora que visibilitzar-les com a treballadores organitzades i com a agents de canvi a tot el món.

Com cada 25 de novembre, aquest dissabte dones d’arreu del món sortirem als carrers per cridar que ens volem vives. Sortirem per denunciar i desafiar el sistema patriarcal i capitalista que normalitza i perpetua la barbàrie de les violències contra les dones en tots els àmbits de la vida. Un any més des de la Campanya Roba Neta expressem la nostra repulsa i condemna a la violència contra les dones i exigim la seva erradicació. Tot reivindicant el dret a una vida lliure de violències i denunciant les violències patriarcals de les institucions, els estats i les transnacionals.

El 25 de novembre i tots els dies: Revolució sense patró!

Més informació en aquesta notícia al web de la Campanya Roba Neta