Camps de Solidaritat 2015: Ho has de viure!

16/02/2015

SETEM Federación

siguiente

Els Camps de Solidaritat de SETEM t'apropen a la realitat dels països del Sud amb destinacions a l'Àfrica, l'Àsia i l'Amèrica Llatina. L'experiència vol formar sobre les desigualtats i injustícies globals, i generar una mirada crítica i reflexiva sobre l'actual ordre mundial.

Viu l'experiència, no ho oblidaràs mai! Els Camps de Solidaritat s'organitzen des de cada SETEM, contacta amb la teva associació més propera:

SETEM CATALUNYA
Destinacions: 22 Camps de Solidaritat en els següents països: Camerun, Senegal, Uganda, Marroc, Filipines, Índia, Argentina, Bolívia, Brasil, República Dominicana, El Salvador, Equador, Guatemala, Mèxic, Nicaragua.
Període d'inscripció: Obert des del 13 de gener.
FormacióCurs "Apropar-se al Sud", d'abril a juny. 40 hores, en caps de setmana.
Requisits per a participar: Per participar has de tenir com a mínim 18 anys, ser soci/a de SETEM i participar en les jornades de formació prèvies al viatge.
Sessions informatives: Es realitzen sessions informatives en diferents localitats catalanes. Consulta aquí l'agenda detallada.
Com informar-se
Trobaràs tota la informació al web dels Camps de Solidaritat de SETEM Catalunya, també ens pots contactar per correu electrònic a camps@setem.org i al 93 441 53 35.

SETEM MCM (Madrid / Castella-la Manxa)
Destinacions: Bolívia, Equador, Guatemala, Hondures, Nicaragua, Índia, Nepal, Etiòpia.
Període d'inscripció: Del 4 de març al 23 de d'abril.
Formació: El curs de formació es desenvoluparà d'abril a juny, en caps de setmana.
Requisits per a participar: Tenir com a mínim 18 anys, emplenar documentació amb dades personals i motivacions, realitzar entrevista personal i participar en les jornades de formació prèvies al viatge (es pot faltar a un màxim d'una trobada formatiu). Assumir els costos de desplaçament i assegurança.
Com informar-se
La informació està disponible al web dels Camps de Solidaritat de SETEM MCM. També pots contactar per correu electrònic a l'adreça campos.madrid@setem.org o trucar al 91.549 91 28.
Sessions informatives: Es realitzaran durant els mesos de març i abril.


SETEM NAVARRA-NAFARROA
Destinacions: Depèn del nombre de persones interessades. Les destinacions oferts el 2015 són Santiago de l'Estero (Argentina) amb el Moviment Camperol Santiago de l'Estero (MOCASE VC) pertanyent a Via Campesina, Granada-Andalusia amb l'Escola d'estiu zona Nord VINCI i Anaquerando i CEPIFE Ccooperativa de caficultors de Piura (Perú).
Període d'inscripció: El termini va acabar el 9 de gener de 2015. És possible apuntar-se a monogràfics solts.
Dates i temari formació: Sessions formatives presencials del 10 de gener al 14 de març (Curs en Cooperació Internacional "Col·labora i aprèn del Sud" 2015); Trobada de Camps el 14 de febrer i el 15 de març; Entrevistes personals per a la selecció dels voluntaris i formació dels grups i formació específica sobre el Camp amb el grup que viatja fins al juny.
Requisits per a participar: 21 anys complerts en el moment del Camp per a Llatinoamèrica. Cobrir tot el procés formatiu complet (mínim 80% de participació en el curs de formació) i participació en els Trobada 1 i 2 sobre Camps. Assumir els costos de desplaçament i assegurança.
Com informar-se
Consulta el web de SETEM Navarra. També pots trucar al telèfon 949 27 5720. Correu electrònic: nafarroa@setem.org

SETEM HEGO HAIZEA (EUSKADI)
Destinacions: Medellin (Colòmbia), Chiapas (Mèxic), Chimborazo - Bolívar (Equador) i San Salvador (El Salvador). Destinacions definitives encara per determinar.
Període d'inscripció: Tancat.
Formació: Curs "La realitat dels pobles del sud" (40 hores) més procés grupal de preparació (25 hores).
Requisits per participar: Per participar has de tenir 21 anys o més , haver realitzat prèviament el curs "La Realitat dels Pobles del Sud" i haver completat una assistència del 80%. També has de participar en el cap de setmana d'inici del procés de camps, en el procés de selecció i el procés de preparació: reunions grupals, a la jornada " Apropar-se al Sud" i, en tornar, la trobada "I ara què?".
Com informar-se: Trobaràs més informació al web de SETEM Euskadi.
Altres: És interessant i molt convenient que les persones que viatgin puguin participar en les activitats i campanyes a nivell local de SETEM Hego Haizea i entorn, perquè coneguin de prop l'organització amb la qual viatgen i estiguin sensibilitzades amb les realitats del Sud.

Camp de Solidaritat a Nicaragua.

Camp de Solidaritat al Nepal. Autora: Clara Perez Ureta .