Denunciem la detenció de l'activista Boubker El Khamlichi, company i col·laborador de la Campanya Roba Neta al Marroc

11/07/2014

SETEM Federación

siguiente

Demanem la posada en llibertat immediata del nostre company i col·laborador Boubker El Khamlichi detingut el dijous 10 de juliol a Tànger. 

Denunciem la detenció arbitrària de Boubker El Khamlichi, membre del moviment 20 de febrer, a més de company i col·laborador de la Campanya Roba Neta al Marroc. La detenció es va produir a casa a càrrec de policies vestits de civils i sense donar cap informació de les causes per les que li privaven de llibertat. Va estar retingut durant 5 hores sense que la família tingués notícies seves. En aquests moments es troba en presó preventiva tot i no haver-se presentat càrrecs. 

En els últims 10 anys Boubker El Khamlichi estava col·laborant amb la Campanya Roba Neta per denunciar i defensar els drets laborals de les obreres de la confecció. Ha participat en diverses investigacions que han permès mostrar les males condicions laborals de milers de treballadores que cusen roba per a firmes internacionals com Zara o Mango a Tànger. Aquest activista marroquí va ser l'impulsor de la primera associació de dones obreres del tèxtil en aquesta regió, ara aquests moviments s'han estès a altres sectors com les peladores de gambes. 

Boubker El Khamlichi ha dedicat tota la seva vida a la defensa dels drets humans al Marroc. Va ser pres polític, torturat a les presons marroquines i sindicalista fins a la seva jubilació. A més de per aquesta lluita, també se li coneix per la seva tasca incansable en la defensa dels drets dels immigrants subsaharians que estan en trànsit o s'estableixen al Marroc i és conegut per la seva participació activa en el Moviment 20F del Marroc. 

Ens sumem a les reivindicacions de les associacions de la societat civil de Tànger i demanem: 

1. L'alliberament immediat i sense càrrecs de Boubker El Khamlichi
2. El compliment dels tractats internacionals signats pel Marroc que prohibeixen les detencions indiscriminades
3. La fi de la campanya d'assetjament als activistes de la societat civil

Més informació:

www.ropalimpia.org