XV Festa del Comerç Just i la Banca Ètica. Desmarca't, hi ha alternatives!

06/05/2014

SETEM Catalunya

siguiente

La 15a edició de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica se celebrarà a 33 municipis catalans al voltant del 10 de maig, coincidint amb el Dia Mundial del Comerç Just.

Sota el lema “Desmarca’t, hi ha alternatives”, la Festa arriba un any més per mostrar les alternatives actuals, animant a la ciutadania a festejar que existeix el Comerç Just, un comerç que enriqueix a tothom qui juga el partit i que estableix unes regles del joc justes, que hi ha una Banca Ètica que ens permet ser coherents amb els nostres valors i principis i que estem construint plegades una Economia Social i Solidària.

Enguany, a Barcelona s’organitzen festes als barris de St. Andreu, Sarrià i Eixample el 10 de maig i a Ciutat Vella el 17 de maig. Com a acció especial i comuna, totes aquestes festes comptaran amb un futbolí gegant inflable on la ciutadania podrà formar part del gran equip de les alternatives.

La gràfica de la Festa 2014 fa una crida a la ciutadania a desmarcar-se de la barra que ens immobilitza, és a dir, del sistema capitalista imperant, així com de les grans marques i espais de consum que no respecten els drets humans ni cuiden el medi ambient, i anima a jugar un altre partit, el de les alternatives, el del benestar, el de la sostenibilitat, el partit en el que les persones són la prioritat.

La coordinació nacional de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica va a càrrec de SETEM, amb la participació d’Alternativa 3, Fiare, FETS-Finançament Ètic i Solidari-, Oxfam Intermón, la Xarxa de Consum Solidari i la Xarxa d’Economia Solidària, i amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, l’Ajuntament de Tarragona, BTV i El Periódico.

Acte inaugural
L'acte inaugural de la XV Festa del Comerç Just i la Banca Ètica tindrà lloc aquest dijous 8 de maig a les 11h a l’Aula Polivalent del Mercat de Santa Caterina (Av. Francesc Cambó 16, Barcelona).

Durant la trobada presentarem el Baròmetre estatal de la Banca Ètica 2013, amb les dades d’estalvi i crèdit en banca ètica, l’estudi “Sí que hi ha alternatives: Experiències de Comercialització Justa a Catalunya”, amb els diferents models d’establiments i/o iniciatives que practiquen una Comercialització Justa en l’àmbit de l’alimentació a casa nostra, i acabarem amb un petit taller/degustació de tapes de comercialització justa a càrrec dels cuiners del restaurant ecològic i sostenible Lasal del Varador, amb productes de proximitat de Can Parcala – Fundació Maresme i L’hort d’en Didac. Pots veure la convocatòria aquí.

Cartell de la XV Festa del Comerç Just i la Banca Ètica .

Vídeo: Espot de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica 2014