Victòria dels petits productors: Augmenta el preu mínim del cafè de Comerç Just

01/04/2011

SETEM Catalunya

siguiente

Les petites i petits productors de cafè de Comerç Just han aconseguit augmentar el preu mínim del Cafè de Comerç Just.

Des de l'1 d'abril, el preu mínim del Cafè de Comerç Just ha augmentat 15 cèntims de dòlar. És un assoliment important ja que es tracta d'una xarxa de seguretat per si els preus del cafè cauen per sota dels costos de producció sostenibles.

Una altra de les millores que han aconseguit els petits i petites productores ha estat la prima de Comerç Just, un import addicional per sobre del preu de venda pagat a les organitzacions per a que ho utilitzin en projectes de desenvolupament socials i negocis que beneficien a la comunitat sencera.

Aquestes mesures han estat preses en el marc de Fairtrade International (FLO), una organització que associa a múltiples actors de tres xarxes regionals de productors i 21 iniciatives del Segell de Comerç Just Fairtrade.

Volem donar les gràcies a totes les persones que impulsen el programa “Treball amb famílies caficultores de Comerç Just de Mesoamèrica” de SETEM Catalunya, que han contribuït a aquest nou èxit dels petits i petites productores de cafè.

Aquest programa treballa per promoure la millora de les condicions de vida de petites i petits productors de cafè de Comerç Just d’Amèrica Central i Mèxic. Estem treballant conjuntament amb les organitzacions Compras i MasCafé (Mèxic), CafeNica (Nicaragua), Manos Campesinas (Guatemala), Apecafé (El Salvador) i la plataforma Red Café - CLAC que té associades més de 150 organitzacions llatinoamericanes de petits productors de cafè de Comerç Just que representen a 50.000 petits productors i productores.

Foto: David Quintas