Un pas més cap al calçat sostenible

02/08/2018

SETEM Catalunya

siguiente

El 6 d'octubre de 12 a 22h a La Pionera, celebrem una jornada dedicada al calçat sostenible, per fer un pas més cap a les alternatives respectuoses amb les persones i el medi ambient.

A banda d'un mercat de calçat on trobareu projectes coneguts com ara Dzueco, Vesica Piscis, la cooperativa Roba Amiga o LouLou Bcn, les persones que assisteixin podran visitar l'exposició Cuir i calçat a Bangla Desh: el cost real de la seva producció, feta en el marc de la Campanya Roba Neta
A la tarda, realitzarem dues taules rodones per donar veu a les injustícies de la indústria de les sabates i també a les alternatives que ja existeixen. A les 17h, l'associació d'aparadores d'Elx explicaran l'explotació laboral que pateixen les dones que fabriquen sabates des de casa seva o des de tallers (la majoria clandestins) i a les 18h, les iniciatives que participen al mercat explicaran reptes i oportunitats d'oferir sabates fetes amb criteris d'economia solidària. I a partir de les 19h, hi haurà actuacions per amenitzar el vespre a la fresca. 
Apropa't i coneix les vulneracions socials i ambientals que es produeixen a la indústria transnacional del calçat, a la vegada que les lternatives de consum que responen a criteris de proximitat, comercialització justa, consum responsable, ecologia i sostenibilitat, entre d’altres.
Aquest projecte està impulsat per SETEM, amb el suport de Pam a Pam i l'Ajuntament de Barcelona.