Un nou web per a la defensa dels Drets Humans: neix alertaDH.org!

21/06/2020

SETEM Catalunya

siguiente

Donem la benvinguda a la nova pàgina web alertaDH.org, que neix per visibilitzar casos greus de vulneracions d’empreses catalanes a països tercers.

El nou web és fruit del treball que du a terme l'Eix d'#EmpresaiDH de Lafede, format per 15 organitzacions, entre les que es troba SETEM. Aquest grup es va iniciar el 2015, arran de la investigació realitzada a Buenaventura (Colòmbia). Llavors es van denunciar al Parlament els greus impactes socials i mediambientals que l’empresa catalana TCB estava provocant a la ciutat costera colombiana. Des d’aleshores el Grup ha recollit nombrosos exemples d’altres casos de conflictes socials i vulneracions de drets humans comesos arreu del món per part d’empreses catalanes que operen a l’exterior.

Des de SETEM hi participen activament les campanyes d'Electrònica Justa i Roba Neta. Precisament aquesta última ha compatit dos dels casos que es recullen a la nova pàgina web: el cas Rana Plaza i el Cas Bravo Textil.

La presentació pública del nou web tindrà lloc en el marc d'activitats proposades pel Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores (FSMET) i es farà dintre del webinar “Empreses Transnacionals i Drets Humans, un Oxímoron?” , el pròxim  30 de Juny a les 18:00h en línia. Durant l’acte també es presentarà el llibre “A dónde va el capitalismo español”, d'Erika Gonzalez i Pedro Ramiro, membres del Observatorio de Multinacionales en América Latina.

Accés a l'esdeveniment en línia