SETEM demana l’alliberament immediat de l’expresident Lula da Silva donant suport a la campanya Lula livre  

31/07/2019

SETEM Catalunya

siguiente

Davant les converses que The Intercept Brasil va revelar el passat mes de juny i que deixen en entredit la imparcialitat de l’exmagistrat i actual Ministre de Justícia Sérgio Moro en el procés judicial que va portar l’expresident del Brasil Lula da Silva a la presó, des de SETEM volem manifestar que:

  • Interpretem la destitució de l’expresidenta Roussef, l’empresonament de l’expresident Lula i l’arribada a la presidència de l’ultradretà Bolsonaro com una seqüència de fets que suposa un cop a la democràcia del Brasil a través d’un ús arbitrari del poder judicial que ha implicat la vulneració de drets humans, civils i polítics i, també, de drets laborals i mediambientals.

 

  • Considerem l’expresident Luiz Inácio Lula da Silva com un pres polític a qui s’estan vulnerant els drets civils i polítics. L’expresident Lula va ser empresonat mitjançant un procés ple d’irregularitats en un moment en què no només era el principal líder de la classe treballadora sinó que ocupava el primer lloc a les enquestes de les eleccions presidencials de 2018. El seu empresonament va impossibilitar, a més a més, la seva reelecció donant via lliure a la ultradreta.

 

  • Ens adherim a la campanya Lula Livre impulsada pel Comitê de Solidariedade Internacional em Defesa de Lula e da Democracia no Brasil i, per tant, demanem l’anul·lació dels judicis en contra de l’expresident Lula da Silva i el seu alliberament immediat sense càrrecs.

 

  • Emplacem les entitats catalanes que treballen en favor d’una justícia global a denunciar la situació política del Brasil, a recolzar la campanya Lula Livre i a fer-ne difusió entre les seves bases.

 

  • Expressem tot el suport al nostre aliat al Brasil, l’MST,un referent i un model de lluita a escala internacional en un context en què, a més, el president Bolsonaro pretén declarar-lo com a grup terrorista. 

 

  • Mostrem la nostra solidaritat amb el poble brasiler i amb les seves lluites en favor de la democràcia i la justícia social.

 

SETEM Catalunya

Barcelona, 29 de juliol de 2019

Per a més informació consultar la web del Comitè Internacional de Lula Livre (https://comitelulalivre.org/es/nueva-home/), la web del grup activista MST (http://www.mst.org.br/) o al mitjà d’informació The Intercept Brasil (https://theintercept.com/brasil/)