Primera trobada de grups locals del Projecte Fiare a Catalunya

01/02/2011

SETEM Catalunya

siguiente

El 22 de gener va tenir lloc al local de SETEM la primera Trobada de “grups locals” del projecte FIARE a Catalunya.

Els “grups locals” són grups de voluntaris que difonen FIARE arreu del territori i que fan d’enllaç entre projectes locals que necessiten finançament i el personal tècnic de FIARE (a l’oficina de Gràcia a Barcelona). Aquesta trobada venia a ser la continuació catalana de la trobada de grups locals FIARE de l’estat espanyol que es va celebrar el setembre passat al País Basc.

A la trobada vam ser molta gent de diferents llocs: unes 25 persones de Sant Cugat, Lleida, Sabadell, Manresa, Badalona, Tarragona i Barcelona, totes elles voluntàries. A més, hi havia la presència de l’Albert i el Jordi Ibáñez (equip tècnic de l’oficina a Gràcia) i el Jordi Marí (director de l’àrea de socis). Per part de SETEM vam assistir-hi la Núria Prades, la Laura Alcubilla, el Luis Villarejo i el Víctor Maeso.

D’entrada els membres de l’equip tècnic FIARE ens van presentar la situació actual del projecte i els escenaris futurs més probables: sembla que la cooperativa de crèdit europea juntament amb la francesa La Nef i la italiana Banca Popolare Etica és la fórmula amb més possibilitats, vist el panorama del sector financer a l’estat espanyol, on sembla difícil que s’atorgui la llicència bancària a FIARE per seu tarannà transformador. Es va insistir, independentment de l’escenari futur, en la importància de la captació de capital social, ja que els recursos propis de FIARE seran els que determinaran la seva fortalesa, solvència i capacitat per prestar (regulada per normatives cada cop més estrictes), així com una base social més àmplia i plural que marqui el rumb de l'entitat.

Més informació:

Web del projecte Fiare