Marques de roba sostenible, respectuosa amb les persones i el medi ambient

29/10/2015

SETEM Catalunya

siguiente

Et recomanem algunes marques de roba sostenible, les quals vam poder veure a la desfilada que la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica va organitzar durant la FESC: 

1. Roba Amiga

És una cooperativa formada per diverses fundacions d’inserció sòciolaboral que treballa amb roba de segona mà i la ven a través de la seva pròpia xarxa de botigues a preus populars. La seva roba més coneguda és la línia vintage. L’allargament de la vida de la roba a través de tallers de costura i mercats del bescanvi són alternatives a la vulneració dels drets humans per part de la fast fashion.

2. Kasova Lliure

Els treballadors d’aquesta fàbrica tèxtil d’Istanbul es van fer amb l’empresa després que fes fallida i la gestionen de forma cooperativa. És per això que produeixen “Jerseis sense patró”. Kasova Lliure és present a Barcelona i se’ls pot fer comandes.

 3. Promoètic

Promoètic elabora tot tipus de merxandatge i treballa amb roba 100% ecològica i de comerç just. Trobareu tots els seus productes i contacte per a fer comandes al seu web. 

4. Veraluna

Veraluna és la marca de roba promoguda per Oxfam Intermón i compta amb diverses col·leccions.  Es produeix a l’Índia a cooperatives que treballen sota els principis del comerç just. Les treballadores procedeixen dels grups socials més desafavorits, obtenen un salari digne, assegurança mèdica i pensió per jubilació, condicions que no existeixen a la Índia. Les organitzacions que treballen amb Veraluna impulsen programes socials al territori.

5. La ciutat invisible

La Ciutat Invisible és una cooperativa autogestionària que ofereix diversos serveis: llibreria, disseny, roba, assessorament i gestió comptable. També tenen samarretes fetes per cooperatives, ecològiques i de comerç just i dessuadores de proximitat, fetes amb patronatge propi i produïdes al Maresme. Tenen botiga on-line i al C/Riego 35 de Sants.

6. Cotó Roig

És un projecte que posa al mercat productes cotoners mostrant la cara de totes les professionals que intervenen en el procés, garantint la traçabilitat del producte i triant el que tenim més proper: treballen amb cotó d’una cooperativa andalusa i amb la indústria tèxtil catalana. Cotó Roig ofereix teixits a metres, peces confeccionades amb disseny propi o per encàrrec.

7. Möethika

És una petita empresa dedicada a la moda sostenible que ofereix roba de qualitat, ètica i respectuosa amb les persones i el medi ambient. Treballen amb el concepte kilòmetre 0 i el reciclatge: peces de roba concebudes des d’un inici per a ser reciclades en el seu fi de vida, tan a nivell de fibra con a nivell d’upcycling.  Tenen botiga on-line i són al carrer Doctor Dou 15 de Barcelona.

8. Moda en positivo

És una empresa amb la missió de distribuir i comercialitzar roba i complements fabricats sota criteris sostenibles (materies primes ecològiques, productes reciclats, respectuosos amb el medi ambient, fets a mà, socialment responsables o que promoguin comunitats menys afavorides). Treballen amb diverses dissenyadores i productores locals. Algunes de les marques amb qui treballen són: Lifegist, Rosa López Creations, Art & Seams, Juana Barranco, Aumactivewear, Laia Mauri. Moda en positivo té botiga on-line i al C/Sant Joaquim 28 de Gràcia,