Les sòcies validen l'actual Junta de SETEM

04/02/2020

SETEM Catalunya

siguiente

El passat dia 1 de febrer SETEM va celebrar la seva anunciada i prevista Assemblea General Extraordinària en la qual la junta de Govern demanà a la base social de l’entitat la seva validació i suport per gestionar la complexa situació que està travessant l’entitat.

SETEM ha viscut, els darrers cinc anys, un gran nombre de marxes en el sí de l’equip tècnic. En el període entre gener de 2014 i desembre de 2019, un total de 56 persones tècniques han accedit a treballar-hi i han marxat de SETEM. Per analitzar aquesta situació, esbrinar-ne les causes i aconseguir oferir major estabilitat i confort en el si de les treballadores de l’entitat, la junta va presentar un pla d’acció, a finals del 2018, en el qual un dels punts essencials era la reintroducció d’una figura de direcció tècnica.

L’encaix d’aquesta figura amb les dinàmiques existents prèviament a l’entitat ha creat tot un seguit de desavinences i greuges en el si de SETEM que han portat l’entitat a aquesta transcendent assemblea. Efectivament, durant la seva celebració, a Sitges, al matí de dissabte 1 de febrer, la junta es va comprometre a seguir un procés de restauració i de justícia restaurativa envers totes les persones involucrades durant aquests darrers mesos amb l’entitat, amb la finalitat de corregir i concloure tot el que ha suposat aquest canvi i avançar cap a un model d’equip professional al servei de i coordinat amb la base social de l’entitat.

Abans de rebre el suport de la majoria absoluta de les participants en l’AGE -36 vots favorables, 17 de negatius i 9 abstencions en el moment de la votació, en l’assemblea més nombrosa dels darrers 10 anys, amb 64 persones inscrites-, l’entitat presentà les persones que conformen l’actual equip professional i foren presentats els informes de gestió tècnica i econòmica de SETEM, a l’espera de tancar els comptes 2019, dels quals SETEM donarà raó en la propera Assemblea General Ordinària.