L'Ajuntament de Barcelona es compromet socialment amb les treballadores de la indústria electrònica.

18/02/2016

SETEM Catalunya

siguiente

Coincidint amb el Mobile World Congress, una trobada anual de la indústria mòbil i les indústries relacionades que es celebra a Barcelona, la Mobile World Capital, l'Ajuntament de Barcelona s'ha afiliat a Electronics Watch i amb això es compromet amb la millora de les condicions de treball de la indústria global de l'electrònica. L’Ajuntament espera fomentar el debat sobre les noves relacions entre la tecnologia i la ciutat, i promoure un sector TIC social i ambientalment sostenible.

El tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha dit: "És una mesura de l'autodisciplina. Ens estem sotmetent a nosaltres mateixos a un control extern per saber el grau en què l'Ajuntament de Barcelona contribueix o no a fer complir amb aquests codis de normes laborals quan es treballa amb les empreses d'aquest sector".

Björn Claeson, director d'Electronics Watch, dóna la benvinguda a la nova institució afiliada: "Aplaudim el compromís de Barcelona per a la contractació pública sostenible i socialment responsable, i esperem amb interès treballar amb l’Ajuntament per garantir el respecte dels drets laborals i de les normes de seguretat en les cadenes de subministrament de les TIC ".

L'Ajuntament de Barcelona, així com altres filials, inclourà una clàusula de transparència en els seus contractes, la qual requereix als seus proveïdors que informin sobre la ubicació de les fàbriques d'origen dels equips electrònics, a fi de permetre a Electronics Watch que les supervisi. Alhora, l'Ajuntament està executant una prova pilot de 10 mòbils Fairphone, amb la possibilitat d'incloure els mòbils Fairphone als plecs dels pròxims contractes de subministrament de telèfons mòbils.

El 23 de febrer de SETEM Catalunya organitza el Mobile Social Congress, un esdeveniment paral·lel al Mobile World Congress on SETEM presentarà Electronics Watch i hi participaran  altres organitzacions internacionals com Amnistia Internacional i Fairphone. Aquest esdeveniment està obert al públic, i s’hi podran escoltar presentacions a les taules rodones sobre els temes dels drets laborals, els minerals de la sang, l'obsolescència programada i les deixalles electròniques Així mateix qui vulgui podrà portar-hi aparells electrònics espatllats i aprendre a reparar-los a la Restart Party.