Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, comptem amb tu!

05/04/2011

SETEM Catalunya

siguiente

La 12a Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, amb el lema "Prou explotació, tria comerç just; prou especulació, tria banca ètica" s’iniciarà el 14 de maig coincidint amb el Dia Internacional del Comerç Just, que se celebra a més de 800 ciutats de tot el món, i comptarà amb la participació de més de 250 entitats de tot el país.

La Festa és una iniciativa que vol donar a conèixer les propostes del Comerç Just i la Banca Ètica a la societat catalana. Seguim fidels a la nostra cita anual i en aquesta ocasió, atès el context actual de crisi que ens acompanya, hem triat un lema per fer-nos sentir: PROU EXPLOTACIÓ, TRIA COMERÇ JUST; PROU ESPECULACIÓ, TRIA BANCA ÈTICA”.

La Festa vol potenciar el coneixement dels valors i les propostes del Comerç Just i les finances ètiques entre la població catalana, com un model de consum més responsable. I ho fa mitjançant accions de caràcter festiu, divulgatiu i sensibilitzador. Durant la festa es pot gaudir d'exposicions, espais de degustació de productes, actuacions infantils i musicals, contacontes, jocs, etc.

La coordinació nacional de la Festa va a càrrec de SETEM, amb la participació d’Alternativa 3, FETS (Finançament Ètic i Solidari), Intermón Oxfam i la Xarxa de Consum Solidari.

La Festa a Barcelona
Diversos barris de la ciutat de Barcelona acolliran aquesta festivitat el cap de setmana del dissabte 14 i 15 de maig:

Ciutat Vella
14 de maig de 10-14h
Pl. St. Agustí Vell

Gràcia
14 de maig d'11-20h
Pg. St. Joan amb Trav. de Gràcia

Sant Andreu
14 de maig de 18-21.30h
Plaça Jardins d’Elx

Sant Martí
15 de maig de 10:30-18h
Rogent amb Enamorats

Sarrià
14 de maig, tot el dia
Pl. Sant Vicens

La Festa realitzarà el tret de sortida oficial el divendres 13 de maig al Mercat de La Boqueria, a les 12h.  El cuiner del bar Pinotxo de La Boqueria elaborarà en directe una tapa amb productes de Comerç Just que posteriorment es podrà degustar. Per finalitzar es llegirà el pregó a càrrec de Natxo Tarrés, representant dels Gossos.

A més, el grup 'Gossos' ens oferirà el concert inaugural de la Festa el dissabte 14 de maig a les 21h a la sala La Nau Ivanov, Barcelona (C/ Hondures 28. Metro L1 Sagrera). Pots recollir les entrades a SETEM Catalunya (Bisbe Laguarda 4, Barcelona) i a les següents botigues de Comerç Just: Intermón Oxfam (Roger de Llúria, 15 i Gran de Gràcia, 156. Barcelona) Mercasol (Portugal, 2. Barcelona) Xarxa de Consum Solidari (Plaça Sant Agustí vell, 15. Barcelona) Alternativa 3 (Ctra. Castellar, 526. Terrassa). 

La Festa als 80 municipis catalans
La Festa del Comerç Just i la Banca Ètica té una important representació al territori català i una participació de més 200 entitats locals. A Lleida la Festa serà el 14 de maig a l'avinguda de Blondel; a Tarragona, el 21 de maig a la Plaça de la Font; a Manresa el 28 de maig a la Plaça Sant Domènec; i a Girona el 21 de maig a la Plaça de la Independència. Pots trobar el llistat de municipis i activitats a la web de la Festa: www.festacj.org.

La Festa comptarà amb la presència d’un representant dels països del Sud, John Nuwagaba, Gerent General de “l’Unió de Cooperatives Productores de Café Ankole” (ACPCU) que donarà a conèixer l’impacte de les polítiques comercials i financeres dels països del Nord i realitzarà xerrades a Manresa, Lleida i Tarragona.

La Festa compta amb el suport nacional de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), l’Ajuntament de Barcelona, la Xarxa de Televisions Locals, TV3, El Periódico de Catalunya, Barcelona Televisió i COM Ràdio.

 

Busca la teva Festa a http://ves.cat/aDu9.

Cartell de la festa 2011.

Vídeo: Pulpa Collective

Més informació:

www.festacj.org