Festa 20/50: Celebrem els aniversaris amb una festa ben grossa

09/04/2011

SETEM Catalunya

siguiente

Hem complert 20 anys des que vam iniciar els Camps de Solidaritat i 50 anys de la primera edició del Postgrau ‘Agents de Desenvolupament Internacional’. Dues grans fites es mereixen una bona festa, que hem celebrat aquest dissabte 9 d’abril a l’espai Fontana de Barcelona. Vam ser més de 200 persones, gràcies a totes i a tots per la vostra participació!

 

A l'inici de l'acte vam presentar un estudi sobre l'impacte dels Camps de Solidaritat, en el que han participat persones que han viatjat de Camps durant aquests anys. L'estudi porta per títol: 'La taca d'oli. Impacte de 20 anys de Camps de Solidaritat (1991-2010)' i, entre d’altres conclusions, destaca que el pas pels Camps de Solidaritat afavoreix que els participants decideixin augmentar la seva implicació social.

En concret, el 79% de les persones que han realitzat Camps ha augmentat la seva implicació social en la societat catalana. A més, un dels aprenentatges més comentat és que s’ha trencat amb la visió paternalista que proposa ajudar al Sud. La majoria de participants comenten com els va xocar arribar al Sud i comprendre com, en la majoria dels casos, les organitzacions que els acollien no necessitaven la seva ajuda.

Més de 4.000 persones han participat en els Camps de Solidaritat al llarg d'aquests 20 anys.

A continuació de la presentació de la presentació de l'estudi, la festa ha continuat amb un piscolabis, teatre social a càrrec del ‘Colectivo de Mujeres de Matagalpa’ i  el grup de versions Los Amantes de Amparo, que ens va oferir més de dues hores de concert que trigarem a oblidar per la seva energia i qualitat.

Moltes gràcies a les persones que ho han fet possible i a totes les que han participat a la festa!

 

Més de 150 persones van assistir a la presentació de l'estudi 'La Taca d'oli'. Foto: SETEM

Jaume Casassas, coordinador de l'estudi; Sandra Güell i Pau Vidal (Observatori del Tercer Sector). Foto: SETEM

Quin gran concert de Los Amantes de Amparo!. Foto: SETEM