Ens mobilitzem de nou pel Tractat Vinculant

15/10/2020

SETEM Catalunya

siguiente

Tal i com hem fet en anys anteriors, aquest octubre ens mobilitzem per continuar pressionant els governs al voltant del Tractat Vinculant.  La mobilització coincideix amb la sisena Sessió del Grup de Treball Intergovernamental que es reunirà a Ginebra entre el 26 i el 30 de octubre per donar compliment al mandat de desenvolupar un Tractat Vinculant de les Nacions Unides per les Empreses Transnacionals i altres empreses en matèria de respecte dels Drets Humans.

La negociació, ara, girarà al voltant dels continguts del Segon Esborrany que va ser publicat l’agost passat i que ja va ser objecte d’una Declaració crítica per part de la Campanya Global, de la qual SETEM en forma part com a grup de treball articulat des de la societat civil.

Al Web de la Campanya Global trobareu las diverses accions/mobilitzacions que estem preparant a nivell internacional, durant i després de la setmana de la sessió del grup de treball governamental. També n'anirem informant puntualment per les xarxes de SETEM. 

 LA CAMPANYA GLOBAL: QUI SOM

La Campanya Global per Reivindicar la Sobirania dels Pobles, Desmantellar el Poder de les empreses transnacionals i posar fi a la Impunitat (Campanya Global) és una coalició de més de 200 moviments socials, xarxes i organitzacions, així com campanyes de denúncia d'empreses específiques, actives en diferents sectors, regions i països. Es tracta d'una resposta dels Pobles, a nivell global i estructural, que aspira a confrontar el poder de les transnacionals, mitjançant estratègies d'intercanvi d'informació i d'experiències, debats, funcionant com un espai cada vegada més visible on s'aprofundeix la solidaritat i el suport entre les diferents lluites contra les empreses transnacionals (ETN).

Alhora, la Campanya Global proposa un Tractat Internacional dels Pobles, en tant que un marc polític que visibilitzi i doni suport als moviments i comunitats en les seves respectives resistències i posades en pràctica d'alternatives enfront de el poder de les transnacionals. Participa de l'esforç per a l'establiment d'un Tractat Vinculant a les Nacions Unides que reguli les operacions de les ETNs i aturi la seva pràctica de violació sistemàtica dels drets humans. La Campanya Global aspira a ser una eina per aprofundir la resistència enfront de les ETN a nivell local, regional i global. La Campanya Global ha elaborat una versió de el Tractat que recull totes les nostres demandes.

 *Seguiu per xarxes el hastag de la Mobilització: #BINDINGTREATY

 DOCUMENTS RELACIONATS

2n Esborrany del Tractat Vinculant

Declaració de la Campanya Global sobre el 2n Esborrany