Ens ajudes a denunciar els vincles de Mutua Madrileña amb el negoci de la guerra?

14/07/2020

SETEM Catalunya

siguiente

Durant l’any 2019, Mutua Madrileña va invertir 3.283.600 € a Indra, empresa que dedica al voltant del 27% de la seva producció a desenvolupar electrònica militar, simuladors de vol i sistemes de tir i de defensa electrònica.

Tens una pòlissa amb Mutua Madrileña? Vols denunciar els vincles de la mútua amb Indra, empresa que es lucra amb la producció d’armes i la militarització de fronteres? Des de la campanya Banca Armada, i amb motiu de la Junta General Ordinària de Mutua Madrileña, que se celebrarà aquest divendres, 17 de juliol, exigirem que aturi les inversions en el negoci de la guerra i les fronteres.

Indra és una de les empreses més protegides de l'Estat Espanyol, amb una taxa de creixement de vendes del 455% durant el període 2006-2015. L'empresa copa el 19,4% de les vendes de defensa en el sector de vehicles terrestres, domina les vendes de defensa en el sector espacial i acumula un 38,6% de les vendes de defensa en el sector de míssils –que li van reportar uns 66 milions d'euros l’any 2016–, a més de ser present en els sectors naval, aeronàutic i, òbviament, també en l'electrònic-informàtic, on acapara prop de la meitat del total de les vendes de defensa i la major part del manteniment i modernització de l'electrònica de múltiples programes d'armament.

Indra aconsegueix grans contractes públics que consumeixen ingents quantitats dels pressupostos estatals i europeus, sent el Ministeri de Defensa espanyol un dels seus clients principals. L’empresa es postula com un actor de referència en la indústria del desenvolupament de la guerra. Un dels seus contractes més controvertits és el que ha signat recentment per al Programa de les Corbetes Avante 2200 de Navantia, destinades a l'Aràbia Saudita, actual contendent a la guerra del Iemen. Indra també es lucra amb la gestió de les polítiques de control fronterer que vulneren els drets fonamentals de les persones refugiades que fugen de territoris en conflicte com el Iemen.

Si ets mutualista de Mutua Madrileña, escriu-nos abans del divendres a: delegació-vots@bancaarmada.org

#NoBancaArmada