#ElectrònicaJusta: vols fer un voluntariat a Bèlgica amb CATAPA?

14/05/2020

SETEM Catalunya

siguiente

Un dels nostres socis europeus a la campanya d’Electrònica Justa, l’organització CATAPA, convoca 2 places de voluntariat destinades a joves europeus fins a 31 anys.

El voluntariat, previst amb una durada d'un any, està immers en el tema de les TIC justes i se centrarà en les àrees de la comunicació i/o l’educació. 

 CATAPA és un moviment voluntari que fa incidència per un món en el qual ja no sigui necessària l'extracció de recursos no renovables. L’extracció d’aquests materials,  utilitzats per a les tecnologies de la informació,  sempre comporta importants impactes i conflictes socials i ambientals. Des de la lluita per la justícia social i ambiental globals, el treball de CATAPA se centra en la primera part de la cadena de subministrament TIC global: l'extracció de metalls i minerals a Amèrica Llatina, on dona suport a les comunitats locals d’Equador, Bolívia, Perú i Colòmbia que estan amenaçades per la mineria a gran escala.

 Actualment Catapa treballa en dues campanyes a nivell de la UE i una a nivell regional, juntament amb els socis locals i europeus, entre els que hi ha SETEM Catalunya. L’objectiu principal d’aquestes campanyes és fer més sostenible i just la cadena de subministrament de dispositius TIC, que inclou smartphones, portàtils, etc.

 El voluntariat es durà a terme a les oficines de CATAPA, a Bèlgica, i té prevista una durada d’1 any i 30 hores/dia, començant el pròxim 1 de setembre. L’organització ofereix 750€ mensuals i cobreix les despeses del viatge i un curs d’una llengua (alemany, anglès o espanyol).

Les persones interessades heu d’escriur abans del 7 de juny a communication@catapa.be 

Més Informació al web de CATAPA