Donem el tret de sortida als camps de solidaritat 2019

02/07/2019

SETEM Catalunya

siguiente

El passat 30 de juny, les participants del Camp de Solidaritat de Mèxic van viatjar a Xiapes per començar la seva estada que durarà 30 dies. Amb aquest primer viatge comencen els camps de solidaritat 2019 de SETEM Catalunya.

El camp de solidaritat de Xiapes està format per X 5 persones i es centra en treballar aspectes com la producció orgànica i la sobirania alimentària amb la contrapart MAJOMUT, una cooperativa que agrupa més de 900 famílies productores de cafè de 35 comunitats Tsotzil i Tseltal de la regió de Los Altos.

Les campistes hauran de recopilar informació i contrastar-la amb la contrapart per fer difusió sobre la lluita de l’organització una vegada tornin. Per nosaltres, aquesta és la fase més important dels camps de solidaritat, ja que les campistes a través d’un informe que elaboraran a la tornada faran d’altaveu de vulneracions concretes que pateixen les comunitats, contribuint així a sensibilitzar l’opinió pública sobre la realitat de les desigualtats que es donen degut a les relacions desiguals entre el Nord i el Sud Global.

Des de SETEM hem oferit als campistes formacions sobre acaparaments de terres al SUD global i sobre com el Nord estableix relacions extractivistes amb aquests territoris. Durant el mes de juliol i a principis d'agost partiran la resta de campistes a 11 països: Bolívia, Argentina, República Dominicana, Guatemala, Brasil, Índia, Moçambic, Nepal, Uganda i Filipines.