DESMUNTEM LES TRANSNACIONALS. PASSEM A L'ACCIÓ DES DE LA UNIVERSITAT

17/10/2019

SETEM Catalunya

siguiente

En l’actual món globalitzat, el patriarcat, la cultura del consumisme i l’acumulació de capital són presents en moltes de les relacions econòmiques i socials que tenenlloc a la nostra societat. El preu dels serveis i productes reduït al màxim per la forta competència d’aquest mercat globalitzat no es correspon, però, al seu cost real. Les empreses transnacionals que es lucren d’aquest negoci estan molt sovint darrere de flagrants i continues vulneracions dels drets humans, com la precarietat laboral o la repressió sindical en la indústria global deslocalitzada, que a més incideix en especial sobre les dones.

Aquestes empreses actuen i es lucren amb impunitat gràcies a la falta de voluntat per definir una normativa internacional o estatal en els països on deslocalitzen les seves activitats, o d’establir mecanismes per aplicar-la, i intenten evitar la pressió social utilitzant campanyes de màrqueting social iambiental. Com hi contribuïm nosaltres? I la nostra universitat? Què podem fer per canviar-ho? A partir de la col·laboració d’expertes i activistes, en aquest curs destaparem aquests impactes de les transnacionals, específicament en els sectors de la banca, l’alimentació la indústria tèxtil i l’electrònica,i comptarem amb una part pràctica en la qual abordarem de manera col·lectiva estratègies d’activisme per organitzar-nos i mobilitzar-nos dins la universitat.

Tríptic informatiu

LOCALITZACIÓ,DATES I HORARI DEL CURS

Dilluns 11 i 18 de novembre de 16h a 19.30h

Sala d'actes (R/018) (al costat del cinema).  Edifici Àgora,Plaça Cívica UAB.

Formació oberta a tots els públics i gratuïta. Es donarà certificat d’assistència.

Formalitza la teva inscripció prèvia

ORGANITZA: SETEM Catalunya i Fundació Autònoma Solidària AVALUACIÓ: Per a obtenir el certificat d’assistència és necessari assistir a les dues sessions així com completar una breu valoració del curs en acabar-lo. 

MÉS INFORMACIÓ:  campanyes@setem.org