Curs d'ApS per a docents: l'ApS de l'Economia Solidària

20/09/2018

SETEM Catalunya

siguiente

** DATES del nou curs: del 16 de gener al 13 de març de 2019, els dimecres a la tarda de 16h a 19h a La Fede( carrer Tàpies, 3, Barcelona). **

FES CLIC AQUÍ PER FER LA INSCRIPCIÓ (FINS EL 21 DE DESEMBRE DE 2018) 

 

Ja tenim preparat un nou curs d’Aprenentatge Servei sobre Economia Social i Solidària per a docents. Amb el títol L'ApS de l'Economia Solidària, la formació té una doble finalitat:

D'una banda, donar eines al professorat per a introduir els valors del consum responsable i de l’Economia Social i Solidària a les aules dels instituts. D'aquesta manera, es potencia que els i les joves passin per un procés reflexiu que les incentivi a qüestionar-se què hi ha darrere dels productes que consumim, com a mètode per sensibilitzar-les per canviar els seus hàbits de consum.

De l'altra, fer-ho a través de la metodologia de l’Aprenentatge i Servei, on l’alumnat és el protagonista de tot el procés i passa per una primera fase on assimila uns coneixements que després retorna a la comunitat en format de Servei.

Es tracta d’un curs gratuït semi-presencial de 30 hores, 18 hores presencials repartides en 6 sessions i 12 hores de treball personal, que compta amb el reconeixement del Departament d’Ensenyament.

El curs tindrà lloc durant el primer trimestre del 2019, del 16 de gener al 13 de marc, els dimecres a la tarda de 16h a 19h a La Fede, al carrer Tàpies, 3, de Barcelona.

Si ets docent de secundària o batxillerat i vols dur a terme un projecte d’APS per treballar l’Economia Solidària al teu institut, ara tens l’oportunitat d’aprendre com fer-ho i descobrir eines i recursos que t’ho posaran fàcil.

AQUÍ pots consultar el programa del curs 2018-19!

Us deixem tres vídeos dels ApS sobre economia solidària, dos que hem fet a diferents instituts de Barcelona, l'any 2015 i l'any 2016, i un altre per promocionar el curs de 2017-2018. Després d'aquestes dues experiències, presentem el curs de formació per a docents per tal de replicar-lo a tants centres educatius com sigui possible a Catalunya!