Curs d'ApS per a docents: l'ApS de l'Economia Solidària

05/04/2018

SETEM Catalunya

siguiente

A SETEM Catalunya iniciem un nou curs d’Aprenentatge Servei sobre Economia Social i Solidària per a docents. Amb el títol L'ApS de l'Economia Solidària, la formació té una doble finalitat:

D'una banda, donar eines al professorat per a introduir els valors del consum responsable i de l’Economia Social i Solidària a les aules dels instituts. D'aquesta manera, es potencia que els i les joves passin per un procés reflexiu que les incentivi a qüestionar-se què hi ha darrere dels productes que consumim, com a mètode per sensibilitzar-les per canviar els seus hàbits de consum.

De l'altra, fer-ho a través de la metodologia de l’Aprenentatge i Servei, on l’alumnat és el protagonista de tot el procés i passa per una primera fase on assimila uns coneixements que després retorna a la comunitat en format de Servei.

Es tracta d’un curs gratuït semi-presencial de 30 hores, 18 hores presencials repartides en 6 sessions i 12 hores de treball personal, reconegut pel Departament d’Ensenyament, que s'iniciarà l'11 d'abril i finalitzarà el 6 de juny. Tindrà lloc a LaFede.cat (al carrer Tàpies, núm. 3) a Barcelona, els dimecres de 16h a 19h.

Si ets docent de secundària o batxillerat i vols dur a terme un projecte d’APS per treballar l’Economia Solidària al teu institut, ara tens l’oportunitat d’aprendre com fer-ho i descobrir eines i recursos que t’ho posaran fàcil.

Consulta el programa complet del curs aquí

Inscriu-t'hi aquí. La data límit per fer-ho és el dia 6 d'abril (o fins que s'esgotin les places).

Us deixem tres vídeos dels ApS sobre economia solidària, dos que hem fet a diferents instituts de Barcelona, l'any 2015 i l'any 2016, i un altre per promocionar el curs de 2017-2018. Després d'aquestes dues experiències, presentem el curs de formació per a docents per tal de replicar-lo a tants centres educatius com sigui possible a Catalunya!