Coneix els nous projectes dels pressupostos participatius de 2019!

09/01/2019

SETEM Catalunya

siguiente

Després del període de presentació de projectes als pressupostos participatius que organitza SETEM per segon any, i de l'assemblea participativa per distribuir pressupost, ja podem anunciar les propostes seleccionades. Seran nou el total de projectes que es realitzaran aquest 2019 i tots tractaran temes relacionats i alineats amb els valors i la visió dela nostra entitat. A continuació, us els detallem: 

- Videoclip filmat entre Ghana i Barcelona per donar a conèixer la situació de l’abocador d’Agbogbloshie i el contrast que existeix en aquestes dues zones. El tema, que serà un rap, serà cantat per persones que treballen a l’abocador i que, per tant, pateixen tot el que suposa la feina allà.

- Conte audiovisual dirigit a les escoles i infants, tractarà sobre els residus electrònics i la problemàtica que suposen al país. Tant aquest com el projecte anterior estan impulsats pel participant al Camp de Solidaritat 2018 que organitza SETEM a Ghana.

 

- Projecció del documental «Toda esta sangre en el monte», que explica la lluita camperola per la sobirania alimentària al nord de l'Argentina i, en especial, la tasca que fa el MOCASE (Movimiento Campesino de Santiago del Estero) des de fa quasi 30 anys. Després de la projecció hi haurà una taula rodona amb diverses protagonistes que tenen relació amb la història explicada. Projecte impulsat per participants del Camp de Solidaritat 2018 d'Argentina.

- Exposició fotogràfica creada per voluntaris del camp que SETEM organitza a Nepal per mostrar la realitat que existeix a la zona, entre altres, o com es treballa i s’hi viu.

-Intercanvi de cartes amb la Suubi Secondary School d’Uganda impulsat pel grup del Camp de Solidaritat d'Uganda 2018. El projecte tractarà de fer un intercanvi de cartes des de l'Institut La Sínia de Parets del Vallès cap al Suubi a Uganda. La idea és que, així, totes les estudiants que participin, tant de Parets com d’Uganda, rebin una carta al seu nom de part de la seva parella a l’altre país.

- Exposició fotogràfica de la província d’Azua, a República Dominicana, i de la seva gent. La idea és mostrar el contrast que existeix entre el país típicament conegut per les seves platges i grans ressorts i la realitat de les comunitats rurals que es dediquen al camp. Projecte impulsat pel grup del Camp de Solidaritat de República Dominicana 2018.

- Exposició fotogràfica, aquest cop dedicada a les dones de Guatemala i tota la seva vida. Es basarà en les fotografies de Cristina Chiquin, fotoperiodista professional. Projecte impulsat per participants del Camp de Solidaritat Guatemala 2018.

- Dinamització de la tasca de Pam a Pam per donar visibilitat a les alternatives de l’economia social i solidària a les terres de Ponent i l’Alt Pirineu. A més, es realitzaran formacions per afavorir la creació de xinxetes per al mapa! Projecte impulsat per xinxetes dels territoris de Ponent.

Esperem que us agradin i que els gaudiu molt quan siguin presentats al llarg de l’any!