Comunicat de SETEM Catalunya en resposta a l'atac als drets democràtics i civils del poble català

22/09/2017

SETEM Catalunya

siguiente

SETEM Catalunya, com a entitat de defensa dels drets humans i dels drets dels pobles, manifestem el nostre rebuig a la repressió de l’estat espanyol contra les llibertats bàsiques i la vulneració de drets humans que s’està produint aquests dies a Catalunya amb motiu de la convocatòria del referèndum de l’1 d’octubre.

Les detencions de càrrecs electes, funcionariat i ciutadania per accions de desobediència no violenta o per l’expressió de les seves idees polítiques són del tot inacceptables. Igualment d’inacceptables resulten les actuacions de la Guardia civil ocupant de manera il·legal i il·legítima diversos departaments de la Generalitat, mitjans de comunicació i impremtes.

De la mateixa manera, condemnem i lamentem l’arribada durant els darrers dies de milers d’agents dels cossos de la Policía Nacional i la Guardia Civil a Catalunya i el desplegament que aquest fet ha comportat. Considerem que augmentar la presencia policial i militar (cal recordar que la Guardia Civil forma part de l’exèrcit espanyol) als carrers d’arreu del territori català no pot ser justificada sota cap concepte. Entenem que les diferents formes d’intimidació i repressió no ajuden a resoldre la situació actual i celebrem que la resposta sigui la de la resistència pacífica i no-violenta.

Aquestes mesures repressives i autoritàries suposen una greu regressió democràtica i posen en qüestió la qualitat del sistema democràtic, i van en contra de principis elementals de la cultura de pau i dels drets humans.

Per això ens afegim de manera ferma a la lluita per defensar la llibertat, els drets democràtics i civils, la sobirania del poble català i el seu dret a l’autodeterminació.

Barcelona, 22 de setembre de 2017

SETEM Catalunya