Les arrels de Camps de Solidaritat

23/06/2020

siguiente

La formació virtual 'Apropar-se al Sud' ha recollit el testimoni de persones activistes molt arrelades a SETEM Catalunya i de gran vàlua per a la nostra entitat.

. Maria Pau Trayner, voluntària de l'entitat i una de les iniciadores dels nostres Camps de Solidaritat, ens explica en aquest vídeo de la formació quins són els orígens de SETEM. Aquesta és l'experiència d'una sòcia que ha fet Camps de Solidaritat durant més de vint-i-sis anys!

 . Arcadi Oliveres, soci honorífic de l’entitat, va ser dissabte passat (20/06) a la formació per parlar de les desigualtats entre Nord i Sud en termes econòmics. També va recordar la importància de seguir lluitant individualment i col·lectivament per substituir o canviar l'actual sistema patriarcal-capitalista mitjançant l'accés a la informació, l'organització col·lectiva, la desobediència civil i les actituds coherents amb els nostres valors.

Tot i que enguany no podem realitzar les estades al Sud Global, des del projecte Camps de Solidaritat de SETEM Catalunya continuem generant consciència crítica a través de la formació 'Apropar-se al Sud', que segueix el seu curs amb un grup de trenta participants molt implicades en els debats que es generen. 

Entre totes hem creat un espai de reflexió on compartir inquietuds a les quals busquem donar respostes. Fins ara hem comptat amb col·laboradors com en Jordi Arcos, que va realitzar la primera conferència del curs tractant "L'Ètica de la Solidaritat", i l'Anna Rodríguez Casadevall, que ha dinamitzat l'apartat "Expectatives versus realitat d'una estada al Sud Global".

La formació oferirà dues conferències més: el 4 de juliol (11 h), Rosa Cardús ens farà reflexionar amb “Soc humil culturalment?” i Anna Mir ens parlarà de “Feminismes” (12,30 h).

 

 

Vídeo: