La formació de Camps en línia, a partir del mes de maig

20/04/2020

siguiente

Donat el moment actual de crisi global, producte de la pandèmia de la COVID-19 arreu del món, des del programa Camps de SETEM Catalunya volem manifestar ara, més que mai,  la nostra solidaritat, empatia i suport amb les entitats amigues del Sud.Volem seguir enfortint els lligams que ens uneixen amb aquestes contraparts històriques per tal de poder continuar lluitant juntes, per garantir la dignitat i els drets de les persones i els pobles.

 

Tot i això, davant la incertesa de la situació en què ens trobem, no ens aturem.

 

Com treballem en aquest període de crisi?

  • Avaluem constantment els contextos, ens informem de la situació i monitorem el desenvolupament de la crisi de la #COVID-19 als països del Sud on realitzem els Camps de Solidaritat. Mantenim contacte directe amb les contraparts i recollim l’impacte de la crisi en les comunitats que cada any ens acullen.

 

Com plantegem el projecte?

  • Seguim l’actualitat i treballem els continguts del programa. Sabem que la situació és canviant i incerta, i entenem que els dies i l’evolució de la pandèmia ens permetran valorar si finalment es podran portar a terme els camps durant el mes d’agost. Contínuament ens informem de les recomanacions de l’OMS i tenim molt clar que prendrem decisions informades i consensuades, mai posant en perill la integritat de les persones i els seus interessos.A hores d’ara, creiem que no estem en disposició d’anul·lar els camps d’aquest estiu però tampoc podem confirmar que finalment es puguin fer. En tot cas, us anirem informant puntualment de les decisions que prenguem i de l’estat del projecte.


  • Mentrestant, des de SETEM Catalunya hem decidit iniciar la FORMACIÓ DE CAMPS de forma parcial i en línia, a partir del mes de maig, i posar-la a disposició de les persones sòcies interessades. La formació es portarà a terme telemàticament fins que no es produeixin els canvis globals que ens permetin continuar-la de forma presencial.

 

Aquesta opció vol donar resposta a la situació actual, i té com a objectiu compartir el coneixement amb les persones que ens donen suport i que tenen interès (més enllà de si, finalment , es poden portar a terme els Camps de Solidaritat) en conèixer més sobre les desigualtats generades per l’actual sistema capitalista i les injustícies que genera. La formació tractarà i aprofundirà en les temàtiques tractades durant les estades al Sud (Drets Humans, Sobirania Alimentària, Comerç Just, Desenvolupament Rural, Incidència Política, etc.), i en les línies transversals que treballen i enforteixen valors com el feminisme, l’ecologia i els models alternatius de desenvolupament.

 

Volem seguir col·laborant en generar coneixement i consciència crítica, valors que  sempre han definit el programa de Camps de Solidaritat de SETEM Catalunya. No se’ns acut una millor manera de compartir la solidaritat entre pobles.

 

Gràcies pel vostre interès, ajuda i comprensió.

Per a més informació, contacteu amb camps@setem.org