Assassinat de Cristian Ferreyra, membre del MOCASE-Via Campesina

17/11/2011

SETEM Catalunya

siguiente

Des de SETEM Catalunya denunciem davant la comunitat internacional l'assassinat de Cristian Ferreyra, membre del MOCASE -Via Campesina, organització que col·labora històricament amb SETEM i acull participants dels Camps de Solidaritat. Expressem la nostra profunda preocupació pels membres del MOCASE i les seves famílies, i els camperols i camperoles que conreen la terra.

El dia 16 de novembre de 2011, a la comunitat de Sant Antoni (Argentina), dos sicaris de l'empresari Ciccioli Oriundo de Santa Fe van disparar a sang freda contra dos camperols. Van causar la mort a Cristián Ferreyra de 25 anys i van ferir de gravetat a un altre company, informa MOCASE.

Aquest assessinat evidencia l'augment de la constant persecució que pateixen els camperols i camperoles que volen treballar en aquest territori indígena. Malauradament, aquest no és un fet aÏllat i són molts els episodis denunciats per MOCASE. La detenció arbitrària de Ricardo Cuellar, l'atemptat a la ràdio FM Pajsachama i la crema de ranxos i pertinences de camperols són alguns exemples.

Des de SETEM Catalunya col·laborem des de fa més de deu anys amb les comunitats on treballa el MOCASE, on diversos grups de participants de Camps de Solidaritat de la nostra entitat viatgen anualment i visibilitzen la preocupant situació que any rere any es troben els camperols i camperoles per poder treballar les terres.

Per tot això, exigim que:

  • S'avancin les investigacions pertinents, que s'aconsegueixin aclarir els fets, mòbils i autors materials i intel·lectuals d'aquest assassinat.
  • Que aquest assassinat no quedi com un fet aïllat i que no quedi en la seva impunitat.
  • Que l'estat argentí doni garanties de seguretat als diferents membres del MOCASE i les seves famílies.

 

Mobilització a Santiago del Estero (Argentina) per denunciar l'assassinat. Foto: MOCASE

Més informació:

http://mocase-vc.blogspot.com/